Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suudi Arabistan’da veliaht operasyonu: Çok sayıda prens ve bakan gözaltında

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da akşam saatlerinde Yemen'den balistik füze saldırısı gerçekleştirildiği ve saldırının önlendiği haberleri geldi. Ardından Riyad'da hareketli saatler başladı. Kral'ın talimatıyla kurulan ve başında yeni Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın bulunduğu 'Yolsuzluk Karşıtı Komite'si Başkent Riyad'da çok sayıda bakan, prens ve işadamı ile eski bakanları gözaltına alındı. 4 bakan da görevden alınırken, toplam 11 prens ve 12 eski bakanın gözaltınada olduğu öğrenildi. Bodrum aşığı Prens el Velid bin Tallal bin Abdülaziz el Suud da gözaltına alınanlar arasında...



Suudi Arabistan'da "Ilımlı Ä°slam'a geçiyoruz" çıkışıyla adından söz ettiren yeni Veliaht Prens Salman, dün gece ülkede deprem etkisi yapan operasyonun düğmesine bastı. 

Yemen'de gelen füze saldırısının hemen ardından Riyad'da son dakika geliÅŸmeleri tüm dikkadleri bu ülkeye çevirdi. Ekonomi ve Planlama Bakanı Adil Fakih ve Ulusal Muhafızlar Bakanı Emir Mutab bin Abdullah bin Abdulaziz ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Abdullah Sultan görevlerinden alındı. Bakan Fakih’in yerine Ekonomi ve Planlama Bakanlığı’na Muhammed Al-Twaijri’nin, Ulusal Muhafızlar Bakanı Mutab bin Abdullah’ın yerine de Prens Halid bin Ayyaf’ın getirildi. Ardından son dakika gözaltı haberleri geldi. 

YOLSUZLUKLARA KARŞI ACİL ÖNLEM...

Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdulaziz, geç saatlerde ülkede yolsuzluklara ve çeÅŸitli suçlara bulaÅŸmış kiÅŸilere karşı acil önlemler alınması yönünde bir dizi kararlar aldı. Suudi Arabistan’ın Resmi Haber Ajansı SPA’da saat 22.20’de yayınlanan Kraliyet Kararnamelerine göre rüşvet ve yolsuzluklara bulaÅŸmış olanlar hakkında iÅŸlemlerin baÅŸlatılması ve araÅŸtırmaların sürdürülmesi için bir komisyon kurulmasına karar verildi.

BANKADAKÄ° PARALARINA EL KONULACAK

Ülkede rüşvet ve yolsuzluklara karşı mücadele amacı güden komisyonun alacağı kararlar doğrultusunda rüşvet ve yolsuzluğa bulaştığı tespit edilen şüphelilerin, yurt dışına çıkışları engellenecek, bankalardaki tüm paralarına el konulacak ve tüm şirketleri kontrol altında tutulacak. Araştırmalar sonucunda suç unsurları sabit olanların ise derhal tutuklanacakları belirtildi.

ÇeÅŸitli bakanların ve üst düzey komutanların görevden alınmasının hemen ardından böyle bir kararın yayınlanması dikkat çekerken, tüm gözler Kral Salman bin Abdulaziz’e çevrildi.

GECE YARISI GÖZALTI DALGASI...

Kral Salman bin Abdulaziz tarafından bu gece yarısı oluÅŸturulmasına karar verilen Rüşvet ve Yolsuzluklara karşı mücadele komisyonu harekete geçti. BaÅŸkanlığını Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın yaptığı komisyonun bazı prens ve eski bakanların tutuklanması yönünde karar aldı.

Al Arabiyye haber kanalı da ülkede tutuklamaların baÅŸladığı yönündeki haberi son dakika olarak okurlarına duyurdu.

Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdulaziz tarafından bu gece yarısı acilen oluÅŸturulan Rüşvet ve Yolsuzluklara Karşı Mücadele Komisyonu’nun BaÅŸkanlığını yapan Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın tutuklular listesini komiteye verdiÄŸi öne sürüldü. Bunun üzerine onlarca prens ve eski bakanın göz altına alındığı iddia edildi. Tutuklanan prens ve eski bakanların rüşvet ve yolsuzluklara karıştığı ileri sürülüyor.

Al Arabiya televizyonu haberi son dakika geliÅŸmesi olarak duyururken, baÅŸkent Riyad’ta endiÅŸenin hakim olduÄŸu yönünde yorumlar yer aldı. Sitenin haberinde Riyad’da sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı, havalimanlarında kontrollerin üst düzeye çıkarıldığı ve olası kaçışların önüne geçilmeye çalışıldığı ifade edildi. Ayrıca henüz isimleri açıklanmayan bazı ünlü Suudi iÅŸ adamlarının mal varlıklarına da el konulduÄŸu yönünde iddialara yer verildi.

AL ARABBIYE: 11 PRENS VE 4 BAKAN GÖZALTINA ALINDI

Suudi Arabistan'ın BaÅŸkenti Riyad'ta Yemen'in füze saldırısının ardından baÅŸlayan tutuklamalar sürüyor. Al Arabiyye televizyon kanalı 11 prensin ve ÅŸu an görevde bulunan 4 bakanın da yolsuzluk ve rüşvet olaylarına karıştığı iddiası ile göz altına alındığını duyurdu. 

BODRUM AÅžIÄžI PRENS DE LÄ°STEDE

Reuters'ın aktardığı habere göre ise gözaltına alınanlar arasında bir süre önce tatilini Bodrum'da geçiren Prens el Velid bin Tallal bin Abdülaziz el Suud da var.

Suudi Arabistan kraliyet ailesine mensup Prens El Velid Bin Tallal Bin Abdülaziz El Suud ve ailesi Bodrum aşığı olarak tanınıyor. Tallal, son olarak Ağustos ayında Bodrum'a gelmişti.

TUTUKLAMALAR BAÅžLADI Ä°DDÄ°ASI

Ãœlkeden gelen son bilgilere göre, baÅŸkanlığını Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın yaptığı komisyonun bazı prens ve eski bakanların tutuklanması yönünde karar aldığı önü sürüldü. Al Arabiya haber kanalı da ülkede tutuklamaların baÅŸladığı yönündeki haberi son dakika olarak okurlarına duyurdu. Kanala göre veliaht prensin komisyona verdiÄŸi yazılı liste sonrasında ülkede onlarca prens ve eski bakan gözaltına alındı.

Kanal ayrıca haberinde baÅŸkent Riyad’ta endiÅŸenin hakim olduÄŸu yönündeki yorumlara yer verdi. Al Arabiya'nın önemli bir diÄŸer iddiasına göre de, ülkede güvenlik önlemleri yoÄŸunlaşırken havalimanlarında da kontroller üst düzeye çıkarıldı. Bu önlemlerle olası kaçışların önüne geçilmeye çalışıldığı ifade ediliyor.

Ayrıca henüz isimleri açıklanmayan bazı ünlü Suudi iş adamlarının da mal varlıklarına el konulduğu haberleri geliyor.

BANKADAKÄ° PARALARINA EL KONULACAK

Komisyon alacağı kararlar doğrultusunda, şüphelilerin yurt dışına çıkışını engelleyebilecek, bankalardaki tüm paralarına el koyabilecek ve tüm şirketleri kontrol altında tutabilecek. Suç unsuru tespit edilenler ise derhal tutuklanabilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.